VACATURE commissielid KCOZ (lid-deskundige, arts VG)

VACATURE commissielid KCOZ (lid-deskundige, arts VG)

Op grond van de Wet Zorg en Dwang (Wzd) zijn zorgaanbieders in de sectoren VG en PG verplicht om aangesloten te zijn bij een commissie die klachten beoordeelt over een specifiek aantal Wzd onderwerpen. De Klachtencommissie Onvrijwillige Zorg (KCOZ) is zo’n klachtencommissie. Het betreft in hoofdzaak klachten over onvrijwillige zorgverlening. De klachtencommissie neemt daarover bindende besluiten. Klachten moeten op korte termijn worden beoordeeld, afhankelijk van de situatie binnen twee weken of binnen vier weken na ontvangst van de klacht. Ook kan de KCOZ gevraagd worden om in afwachting van de klachtbehandeling, een bepaald besluit of toepassing te schorsen.

De KCOZ is ingesteld door VGN, ActiZ, Ieder(in), LSR, LOC en KansPlus.


Voor de KCOZ zijn wij vanwege het vertrek van een van de leden op zoek naar een arts VG die met ingang van 1 januari 2025 als lid-deskundige kan deelnemen aan de behandeling van klachtzaken bij de KCOZ die afkomstig zijn uit de VG-sector.


Profiel

Degene die wij zoeken:

  • is BIG geregistreerd en praktiserend arts VG
  • heeft kennis van en affiniteit met het onderwerp onvrijwillige zorg in de VG-sector;
  • is in staat zich onpartijdig op te stellen en objectief een oordeel te vormen;
  • is voldoende en zo nodig op korte termijn inzetbaar voor de KCOZ;
  • ervaring als lid van een klachten- of geschillencommissie in de zorg is een pré maar geen must, een inwerkperiode behoort tot de
Overig

Leden van de KCOZ worden benoemd voor drie jaar en kunnen aansluitend éénmaal worden herbenoemd. Leden van de commissie ontvangen per bijeenkomst vacatiegeld. Zittingen en overige besprekingen van de KCOZ worden online via Teams gehouden met incidenteel een bijeenkomst op locatie. Indien er naar een bijeenkomst gereisd wordt worden de reiskosten vergoed (OV 1e klasse danwel 0,37 ct./km). Gemiddeld zal het KCOZ lidmaatschap een tot twee dagdelen per maand vergen; het werk dient zich echter onregelmatig aan. Inzet wordt altijd in overleg met de ambtelijk secretarissen bepaald.

Vragen over de vacature kunt u stellen via secretaris@kcoz.nl of 085-07 72 060. Meer informatie over de KCOZ: www.kcoz.nl

Reageren?

Brieven met cv kunnen vóór 4 november 2024 worden gericht aan: secretaris@kcoz.nl Uw sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld en uw gegevens worden na afronding van de procedure vernietigd. Gesprekken vinden plaats in week 46 en/of 47.